Proline reliner faldstammer på Østerbro.

Sven Mortensen VVS A/S

København Østerbro


Bæredygtig og beboervenlige renoveringer er der høj efterspørgsel på blandt mange boligselskaber, andels- og ejerforeninger. Proline udfører en komplet renovering af det gamle afløbssystem, hvor faldstammer og grenrør relines med et polyesterbaseret produkt, som opnår en meget hård brudstyrke der 2,5 gange stærkere end et almindeligt PVC-rør.

Vi arbejder i øjeblikket som underentreprenør for Sven Mortensen VVS A/S i Århusgade 97 m.fl., hvor 120 lejligheder og 11 opgange renoveres. Vi arbejder i lejlighederne fra 08.00-18.00, hvor beboerne ikke kan anvende deres toilet og køkken, da toilettet og vandlåsen i køkkenet er demonteret i dette tidsrum. Via disse tilgange er der adgang til faldstammer og grenrør, som inspiceres og renses omhyggeligt, inden støbningen påbegyndes. Efter 3 lag står der et selvbærende rør inde i det gamle støbejernsrør og sanitetsgenstandene genmonteres efter det hele er dokumenteret med et inspektionskamera og som senere vil blive overdraget til kunden. 12 lejligheder, eller hvad der svarer til en opgang står færdigt torsdag eftermiddag.

Med Proline-metoden spærres rørene kun af i dagstimerne, hvorefter man samme eftermiddag igen kan bruge afløbene, indtil vi kommer igen næste dag. Proline udfører også strømpeforing af faldstammer, men på dette projekt blev en relining valgt, for at effektivisere renoveringsprocessen og skåne beboerne mest muligt set i forhold til tidsrummet hvor faldstammerne er afspærrede.